Hooggevoeligheid in de klas is een hot item. Dat wil zeggen… niet iedereen vindt het nog gemakkelijk om zich een mening over dit onderwerp te vormen, maar het onderwerp krijgt en vraagt wel steeds meer aandacht. In ons werk komen we vaak grote vraagstukken tegen die onderwijsgerelateerd zijn. Op onze school werken wij vanuit ‘De 7 G’s’. Onze basiselementen zijn: Gevoel, Genieten, Groen, Gezond, Geestkracht, Groeien en Gewoon jezelf zijn. Vanuit deze basiselementen geven wij ons onderwijs aan hooggevoelige kinderen vorm.

We vinden het ontzettend leuk om deze elementen ook verder te delen in het onderwijs in Nederland. Daarom hebben we het projectpakket Gelukkig Gevoelig ontwikkeld waarmee je in zeven weken in jouw klas kunt werken aan het onderwerp hooggevoeligheid in de klas. Eén van de doelen die je met dit pakket kunt bewerkstelligen is uitgebreide kennis van wat hooggevoeligheid is, hoe je het herkent, hoe het werkt en hoe je ermee om kunt gaan, voor zowel de kinderen als de begeleiders. Een ander doel is het implementeren van doeltreffende ontspanningsoefeningen en concentratie oefeningen. Een ander voorbeeld van een doel is het omgaan met allerlei verschillende gevoelens en stress leren reguleren. Ook het leren omgaan met faalangst en onhandige gedachten is een prachtig doel dat voorbij komt. En zo kom je nog veel meer prachtige doelen tegen in dit project.

Je kunt uit meerdere pakketvarianten kiezen. De pakketten zijn geschikt voor het werken met kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Ook op BSO’s is dit pakket te gebruiken. Je kunt kiezen voor het standaardpakket waarin je voor zeven weken een uitgebreide lesbeschrijving kunt vinden. Je kunt ook kiezen voor een projectbox waarin je ook alle benodigde materialen kunt vinden die je nodig hebt tijdens het project.

Binnenkort zal er meer informatie beschikbaar zijn. Wil je alvast meer weten? Stuur dan een mail naar info@zilverenmaanvlinder.nl