Gelukkig Gevoelig

Gelukkig Gevoelig

De eerste speciale oplage is nu beschikbaar!

Het kerndoel van dit boek is om gezinnen en klassen meer kennis te bieden over hooggevoeligheid en hoe je hier met zijn allen mee om kunt gaan. Middels het project hoop ik dat er meer bewustwording en rust in gezinnen en klassen ontstaat. Meer ontspanning, meer begrip, en hoewel het niet mijn doel is, weet ik ook eigenlijk wel zeker dat de groei van een ieders welbevinden ook betere leerresultaten teweeg zal brengen.

Een doe-boek dat ook nog eens heel veel inspiratie en bewustzijn creëert. Een mooie mix van activiteiten, oefeningen, verhalen die bewust zijn en geruststelling geven aan kinderen, ouders en begeleiders van hoog gevoelige kinderen

Prijs: 27,50
Prijs: 27,50

Soms maak je minder gemakkelijke tijden door als gezin, of als klas, en dat kan allerlei redenen hebben. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar houvast en nieuwe inzichten en dat wil ik je middels dit boek bieden. Welke reden je ook hebt, ik hoop dat je hiermee 7 weken heel veel plezier hebt in het werken met de 7 G’s, de 7 basiselementen die je nodig hebt om dicht bij jezelf te komen en te blijven en in je kracht te staan.

Dit boek gaat jou en je gezin, of je klas, meer kennis bieden over het thema hooggevoeligheid en hoe je hier mee om kunt gaan binnen je gezin of binnen je klas. Middels het project in dit boek creëer je meer rust in je gezin of in je klas. Meer kennis, meer begrip, meer ontspanning, meer bewustwording en hoewel het niet een doel op zich is, weet ik eigenlijk ook wel zeker dat de groei van een ieders welbevinden ook betere leerresultaten teweeg zal brengen.

Bronnen en inspiratie

Op deze plek deel ik graag nog een woord van dank aan alle mensen en
bronnen waar ik me in de afgelopen jaren door heb mogen laten en kunnen
inspireren. En een aantal wil ik met naam noemen.
Zo heb ik veel kunnen leren van bijvoorbeeld de teksten van Henk Franssen,
Louise Hay, Richard de Leth, Edith Hagenaar, Wayne Dyer, van de cursussen
van stichting Wijze Ouders, de gesprekken met Cok, Bert en Laurence.

Maar op verschillende plekken in dit boek heb ik ook voorbeelden van
oefeningen gegeven die zeker het delen waard zijn en waarmee ik heb
mogen leren werken via:

 • Verschillende kaartensets van Helen Purperhart.
  Op bijvoorbeeld bladzijde 122, 123, 140, 144, 145 en 147 heb ik me
  laten inspireren door haar prachtige kaarten. Het is fantastisch om
  hiermee te werken.
 • Het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong.
  Op bijvoorbeeld bladzijde 89 heb ik me laten inspireren door zijn
  oefening over de berg.
 • Het boek ‘Je kind weer lekker in zijn vel’ van Roos Dekkers.
  Voor een aantal oefeningen uit de kinesiologie heb ik me door Roos
  Dekkers laten inspireren.
 • Allerlei verschillende knutselideetjes waarvan de bron mij helaas
  onbekend is.
 • Een kinderverhaal van Deepak Chopra wat mij eens is voorgelezen
  tijdens een workshop waarvan de exacte bron mij helaas ook
  bekend is.
 • Het werkblad ‘Jouw Voelsprieten’ waarvan mij de bron helaas ook
  onbekend is. Ik heb deze lijst een keer aangereikt gekregen tijdens
  een meeting. Het is voor kinderen heel inzichtrijk!
 • Het boek ‘Happy relax kids’ van Marneta Viegas.
  Op bijvoorbeeld bladzijde 54 vind je een oefening die geïnspireerd
  is door haar.
 • Het boek ‘De Wensster’ van Marneta Viegas.
  Op bijvoorbeeld bladzijde 16 en 17 heb ik me door haar mooie
  meditaties laten inspireren.

Het is prachtig om met deze bronnen te kunnen en mogen werken met
kinderen (en volwassenen).

youtube-video-thumbnail

Help jij mee?

Met het publiceren van het boek van Mariëlle Poland, ‘Gelukkig gevoelig’

_MGL5916

Biografie

Mariëlle Poland (1982), getrouwd en moeder van 4 kinderen, is afgestudeerd en gepromoveerd onderwijspedagoge aan de Vrije Universiteit. In 2010 startte zij haar eigen praktijk De Zilveren Maanvlinder waarin ze hoogsensitieve kinderen en volwassenen begeleidt. In 2018 richtte ze een particuliere basisschool op voor hooggevoelige kinderen: De Natuurschuur. Ze schreef al verschillende boeken voor zowel kinderen als volwassenen binnen het thema hooggevoeligheid en spiritualiteit.

Soms maak je minder gemakkelijke tijden door als gezin, of als klas, en dat kan allerlei redenen hebben. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar houvast en nieuwe inzichten en dat wil ik je middels dit boek bieden. Welke reden je ook hebt, ik hoop dat je hiermee binnen 7 weken heel veel plezier hebt gekregen in het werken met de 7 G’s, de 7 basiselementen die je nodig hebt om dicht bij jezelf te komen en te blijven en in je kracht te staan.

Dit boek gaat jou en je gezin, of je klas, of je groep, meer kennis bieden over het thema hooggevoeligheid en hoe je hier mee om kunt gaan binnen je gezin, binnen je klas of je groep. Middels het project in dit boek creëer je meer rust in je gezin of in je klas. Meer kennis, meer begrip, meer ontspanning, meer bewustwording en hoewel het niet een doel op zich is, weet ik eigenlijk ook wel zeker dat de groei van een ieders welbevinden ook betere leerresultaten teweeg zal brengen.

 

Het kerndoel van dit boek is om gezinnen en klassen meer kennis te bieden over hooggevoeligheid en hoe je hier met zijn allen mee om kunt gaan. Middels het project hoop ik dat er meer bewustwording en rust in gezinnen en klassen ontstaat. Meer ontspanning, meer begrip, en hoewel het niet mijn doel is, weet ik ook eigenlijk wel zeker dat de groei van een ieders welbevinden ook betere leerresultaten teweeg zal brengen. Er is bestaat nog geen projectpakket, toolpakket waarmee je in gezinnen en klassen kunt werken. Dit boek biedt structuur, inzichten, werkvormen, tools en verhalen, alles in 1!

 
Ik wil jou als lezer graag laten ervaren hoeveel je kunt leren van het gedrag van kinderen, van hetgeen ze tussen neus en lippen door duidelijk maken, welke spiegel ze voor je kunnen zijn en dat er zoveel moois te leren is met en van kinderen over wie we zijn en wat we hier op aarde komen doen. Ik hoop dat er meer bewustwording ontstaat en dat we middels de 7 G’s meer oog krijgen voor de ‘eenvoudige’, maar heel belangrijke basiselementen die heel veel goeds voor ons allemaal kunnen teweeg brengen.

 

 

 

Je grootste vijand is je beste vriend. Veel kinderen en volwassenen ervaren hun gevoeligheid als iets wat lastig is. Veel gezinnen en groepen ervaren problemen in het omgaan met hooggevoeligheid. De wereld vraagt veel van ons en veel kinderen vinden het moeilijk om op de wereld te zijn en worstelen met dat wat de wereld met zich meebrengt. We laten ons bijna constant afleiden door de vele indrukken om ons heen. Onze gevoeligheid wordt daarmee eerder een vijand dan een vriend. Maar niets is minder waar. Alles om ons heen heeft ook een boodschap voor ons: keer terug naar jezelf. Wees trouw aan je lichaam, het huis waarin jij mag wonen. Luister naar je eigen gevoel, want jij weet wat het beste is voor jou. Probeer dagelijks rekening te houden met de 7 G’s, zodat jij kan zijn wie je bent en wie je bedoeld bent te worden. Dit boek helpt je om dit voor jezelf, je gezin en je groep op orde te krijgen en te houden.
Dit boek is ontstaan vanuit verschillende achtergronden. Ik ben zelf hooggevoelig en heb daardoor heel veel intense momenten beleefd waarvan ik achteraf wenste dat ik er op die momenten meer over had geweten en dat ik meer tools in handen had gehad om er anders mee om te gaan. Ik heb er uiteraard ook heel veel van geleerd, waardoor ik nu kan doen wat ik doe.

Ik kom uit de wetenschap, waar ik met veel volwassenen en kinderen heb gewerkt, maar waar ik altijd voelde dat er iets fundamenteels was wat niet aan bod mocht komen. En dat was mijn gevoeligheid, mijn intuïtie, mijn zesde zintuig, mijn ZIJN. En daarom besloot ik dat ik niet meer aan de verkeerde kant van de lijn wilde zitten. Ik wilde praktisch met de kinderen en hun begeleiders zelf aan de slag. Ik wilde mijn gevoel volgen en anderen leren de waarde te voelen van je gevoel volgen. Ik heb inmiddels al 12 jaar een eigen praktijk: De Zilveren Maanvlinder waarin ik bijna dagelijks hooggevoelige kinderen en volwassenen begeleid die het lastig vinden om in deze wereld hun weg te vinden met hun mooie eigenschappen. Omdat ik ontzettend van schrijven houd, dat heb ik wel meegenomen uit de wetenschap, heb ik door de jaren heen verschillende boeken voor jong en oud geschreven. Nu werd het tijd voor een praktisch boek, met veel achtergrondinformatie, praktische oefeningen, tools en verhalen. Een combinatie van al mijn ervaring tot nu toe.