Vanuit mijn achtergrond in de onderwijspedagogiek, kinderdagverblijven en scholen heb ik ook veel met leerkrachten en schoolteams gewerkt. Kinderen en opvoeders zijn elkaars spiegels. Het is belangrijk dat je als leerkracht goed kijkt naar de behoeften van het kind en de gevoelens die er zijn erkent. Het kind wil zich veilig bij jou als leerkracht voelen en zoekt (h)erkenning. Het is belangrijk dat je aan kunt sluiten bij interesses, kwaliteiten, innerlijke behoeften, en (leer)mogelijkheden van kinderen, maar dat is in een klas niet altijd eenvoudig.

Ik heb mij gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, begaafdheid, en beelddenken. Ons onderwijssysteem is helemaal ingericht op auditieve en digitale denkers. Meer dan de helft van alle leerlingen heeft echter een voorkeur voor visueel-ruimtelijk denken. Het is van groot belang dat we hier aandacht aan besteden in het onderwijs, zodat deze leerlingen goed tot hun recht komen en de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

Wil je graag advies in de vorm van een telefonisch consult/mailconsult (27,50 euro per kwartier excl. 21% btw), klasconsultatie, of een consult in de praktijk? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Werk je in een team dat gemotiveerd is om meer te weten te komen over hoogsensitiviteit, beelddenken, of mindmappen en wil je graag een lezing of een workshop volgen? Neem gerust contact op!