Onderwijs Consultancy

Sinds maart 2018 ben ik samen met mijn collega Mirjam eigenaresse van onze kleinschalige basisschool De Natuurschuur. Hier geven we onderwijs op een andere manier. Vanuit mijn achtergrond als onderwijspedagoge, heb ik veel op scholen in teams, met leerkrachten en met pedagogisch medewerkers in kinderdagverblijven gewerkt. Ik ben gespecialiseerd in hooggevoeligheid, beelddenken en begaafdheid.

In mijn praktijk werk ik al sinds 2014 met kinderen die vastlopen in het onderwijssysteem. Door de jaren heen komen steeds meer leerkrachten en scholen op mijn pad om samen te inventariseren wat er anders kan in de klas om te zorgen dat we kunnen voorzien in de veranderende behoeften van kinderen in het onderwijs.

Steeds vaker ga ik op bezoek op scholen en geef ik lezingen en workshops over hoe het ook anders kan. Uiteraard haal ik veel voorbeelden aan uit ons eigen onderwijs op de Natuurschuur.

Bij ons staan een aantal dingen centraal, bijvoorbeeld:

  • regelmatige afwisseling tussen inspanning en ontspanning
  • veel ruimte en mogelijkheden voor bewegend leren
  • veel ruimte voor visueel leren / beelddenken
  • psychologie
  • ontspanning
  • creativiteit
  • buiten leren en de natuur

Je kunt er meer over lezen op: De Natuurschuur

Wil je meer weten over hoe wij werken en wat jij in jouw eigen klas of jullie school kunt doen  om je onderwijs op een andere en veel meer natuurlijke manier in te richten? Ik geef je graag gedegen specialistisch advies.

Je kunt contact opnemen via: info@zilverenmaanvlinder.nl

In de webshop vind je mijn nieuwe boek: Gelukkig Gevoelig – Toolkit voor ouders, leerkrachten en andere begeleiders van hooggevoelige kinderen.

Een interessante tool om direct praktisch en plezierig mee te starten in de klas!

Winkelwagen