Als hoogsensitieve volwassene heb je waarschijnlijk al een lange zoektocht afgelegd voordat je op deze site terecht kwam. Je hebt al je hele leven het gevoel anders te zijn, maar hebt nog nooit echt begrepen hoe dat nu eigenlijk zit en komt. Gelukkig ben je nu hier terecht gekomen, op de site van iemand die zelf hoogsensitief is en jou dus door en door begrijpt en iemand die je kan helpen te leren inzien wat hoogsensitiviteit voor jou betekent, wat je er mee kunt en hoe je er mee om kunt gaan.

Als HSP’er heb je het niet altijd makkelijk. Je bent erg gevoelig voor prikkels en stress, je stemt je voortdurend op anderen af, bent daardoor snel moe, voelt je regelmatig eenzaam, wilt alles goed doen, en komt maar weinig aan jezelf en ontspanning toe. En dat is nog niet alles… Je bent iemand die intuïtief veel dingen aanvoelt en weet en je bent heel zuiver. Je trekt veel mensen aan en mensen vragen je misschien wel regelmatig om advies of een luisterend oor. Maar wie ben je zelf, wat wil je, wat is je verlangen en wat moet je met je hoogsensitiviteit? Dat zijn vragen die je jezelf misschien wel regelmatig afvraagt, maar waar je maar geen antwoord op vindt. Daar kan ik je in mijn praktijk in begeleiden.

Twijfel je of je hoogsensitief bent? Hieronder geef ik je een aantal kenmerken van hoogsensitieve personen. Herken je je in meer dan de helft van de kenmerken, dan ben je vrijwel zeker hoogsensitief.

 • ik ben me bewust van subtiele signalen in mijn omgeving
 • ik word beïnvloed door de stemmingen van anderen
 • ik ben nogal gevoelig voor pijn
 • tijdens drukke dagen merk ik dat ik behoefte heb om me terug te trekken in mijn bed of een donkere kamer of een andere plek waar ik ongestoord alleen kan zijn
 • ik ben bijzonder gevoelig voor de effecten van cafeïne
 • ik raak gemakkelijk overvoerd door dingen als fel licht, sterke geuren, grove weefsels of harde sirenes
 • ik heb een rijke en complexe innerlijke belevingswereld
 • ik voel me niet op mijn gemak bij harde geluiden
 • ik kan diep geroerd raken door kunst of muziek
 • ik ben consciëntieus
 • ik schrik gemakkelijk
 • ik voel me opgejaagd als ik veel moet doen in korte tijd
 • als mensen zich in een fysieke omgeving niet prettig voelen weet ik meestal wat er moet gebeuren om dat te veranderen
 • ik raak geïrriteerd als mensen proberen met te veel dingen tegelijk te laten doen
 • ik doe erg mijn best om te voorkomen dat ik fouten maak of dingen vergeet
 • ik kijk uit principe niet naar gewelddadige films of tv-shows
 • ik voel me ongemakkelijk als er veel om me heen gebeurd
 • als ik erge honger heb, heeft dat een sterke invloed op mijn concentratievermogen of mijn humeur
 • veranderingen in mijn leven brengen me van mijn stuk
 • ik heb een neus voor delicate geuren, smaken, geluiden, kunstwerken en geniet daarvan
 • het vermijden van situaties die mij van streek maken of overbelasten heeft bij mij hoge prioriteit
 • als ik met iemand moet wedijveren of op mijn vingers word gekeken, word ik zo nerveus of gespannen dat mijn prestaties veel minder zijn dan gewoonlijk
 • als kind werd ik door mijn ouders of leraren gevoelig of verlegen gevonden

Ben je HSP’er en weet je niet goed hoe je hier mee om moet gaan of zijn er aspecten waar je graag wat ondersteuning in wilt, neem dan even contact op! Tijdens privé consulten gaan we aan de slag met je hulpvragen.

Privéconsult

De investering is vanaf 1 januari 105 euro per sessie, inclusief 21% btw (tot 31 december 2023 95 euro). . De sessies vinden op afspraak plaats. Een sessie duurt 45 minuten. Avondconsulten zijn 115 euro per sessie van 45 minuten.
Er wordt per 15 minuten gefactureerd. Het berekende tarief is gebaseerd op de behandeltijd en de geïnvesteerde tijd waar je als cliënt geen zicht op hebt; de sessievoorbereiding, de verslaglegging en de voortdurende professionalisering en de daaraan verbonden kosten. Door middel van literatuurstudie, training, na- en bijscholing blijf ik up to date.

Readings

Heb je een kleinschalige vraag over je kind of jezelf en wil je daar graag een concreet, inzicht in? Dan kunnen we een afspraak maken voor een reading. Deze kan in de praktijk, telefonisch of op schrift /mail gegeven worden.
Een reading gaat over het lezen van energie. Iedereen bestaat uit energie en heeft energie om zich heen. Meestal ben je je niet volledig bewust van deze energie, maar je slaat er wel allerlei informatie in op. In je energie zit dus veel informatie. In een reading maak ik contact met jouw energie en jouw informatie. Ik beschrijf wat er zichtbaar is in jouw energie, over wat er nu essentieel is voor je. Het doel is om meer zicht te krijgen in jezelf en vraagstukken, en het verkrijgen van inzichten in bepaalde stukken. Het lezen van energie kan op afstand plaatsvinden.

Winkelwagen