Visie

Zijn wie je bent

Eenvoud, balans tussen gevoel en denken, het ontwikkelen van je intuïtie, het volgen van je hartewensen. Het zijn stuk voor stuk belangrijke peilers voor mij. Leven vanuit intuïtie, creativiteit en innerlijke kracht.

In mijn praktijk streef ik ernaar dat je kunt worden en zijn wie je bent. Dat je de kracht vindt om te doen wat je moet doen. Dat je inzicht krijgt in jezelf. Dat je de stappen kunt gaan nemen om je eigen weg te volgen, in vrijheid en vertrouwen.

Hoogsensitieve kinderen of mensen worden in veel literatuur ook wel ‘nieuwetijdskinderen’ genoemd. Ik ben er zelf geen voorstander van om kinderen of mensen in ‘hokjes te stoppen’. Hoogsensitieve personen voelen zich vaak van jongs af aan anders dan anderen. Het is fijn dat ze dit gevoel op een dag een naam kunnen geven en kunnen ontdekken hoe deze gave werkt, maar ik vind de boodschap en de kwaliteiten van deze kinderen en volwassenen veel belangrijker. En nog belangrijker: wat doen we er mee? Het is goed om te erkennen en herkennen dat er kinderen en mensen met deze gave zijn. Nogmaals, het is een kwaliteit en zo mag je er dus ook mee kennismaken. Van opgave naar gave (Susan Marletta-Hart)! Nieuwetijdsmensen hebben zoveel mooie dingen in zich waar we nog zoveel van kunnen leren. Hun intense, zuivere en pure manier van waarnemen en signalen afgeven kan ons allemaal zo mooi dichter bij onszelf brengen! Ze laten ons een andere manier van denken zien: ‘nieuwetijdsdenken’. Ons huidige systeem houdt vaak nog te strak vast aan oude patronen en oplossingen, waardoor deze kinderen en volwassenen op school, op het werk, in groepen, etc. regelmatig in de problemen komen. Ze nemen dan afstand, waardoor wij hun boodschap niet meer kunnen waarnemen. Aan ons de schone taak om onszelf nieuwe vaardigheden aan te leren, zodat de hoogsensitieven de kans krijgen hun kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten en we daar allemaal weer de mooie vruchten van mogen plukken.

Je bewust worden van wie je bent, welke talenten je mag ontwikkelen en wat je mag uitdragen. Je ruimte innemen en doen wat je te doen hebt. Je hoeft jezelf niet op te offeren voor anderen, je mag gaan staan voor wie je bent. In balans zijn. Zo kun je bijdragen aan het grote geheel waar we allemaal deel van zijn en waar we allemaal een taak in hebben. Je mag meester worden over je eigen gevoelens en gedachten. Het gebruikelijke, ‘zo doen we het altijd’, ‘zo hebben we het geleerd’ – het past ons niet meer en het slaat niet meer aan. Het is niet voor niets dat begrippen als NLP steeds meer terrein winnen en op steeds meer gebieden worden ingezet. Het is nodig. We zijn er aan toe. Veel kinderen van nu, maar ook een deel van de volwassenen, leven al ‘nieuwetijds’. Maar ze zijn de meerderheid op voor. En dat maakt de wereld voor hen momenteel regelmatig lastig. Deze ‘problematiek’ intrigeert me en drijft me. Dit is waar ik mij graag in verdiep en waar ik graag op intuïtieve manieren inzicht in breng voor diegenen die ernaar op zoek zijn en het willen zien.

In mijn praktijk werk ik met een ieder zich hier in kan vinden en het fijn vindt om daar wat extra ondersteuning bij te krijgen. Heb je interesse, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook alvast een kijkje nemen bij het aanbod.