Boeken

Omdat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven en ik ontdekte dat er m.n. voor hooggevoelige kinderen maar heel weinig is geschreven, ben ik zelf kinderboeken gaan schrijven. Mijn webshop doet het al een poosje niet, maar ik wil je op deze manier toch de mogelijkheid geven om te informeren naar mijn boeken of boeken te bestellen.
Ook bij volwassenen merkte ik de behoefte aan herkenning, erkenning, bevestiging en tips en tools op hun zoektocht in hoe om te gaan met je  hooggevoeligheid. Ook daar heb ik inmiddels een aantal boeken voor geschreven. Je treft hieronder een overzicht en korte samenvatting aan. Heb je interesse, dan kun je via de mail een boek bestellen. Heel veel leesplezier!

Voor kinderen:

  • De voelsprieten van Vlinder
  • Vlinder ontmoet dolfijnen
  • De dromen van Vlinder
  • De avonturen van Vlinder: het medicijnwiel voor kinderen
  • Zenna Zonnig en de ontdekking van de 12 Zuper Zintuigen

Voor volwassenen:

  • De ontdekking van mijn ware ik
  • Gewoon jezelf zijn
  • Terug naar wie je echt bent

De boeken zijn 15,50 euro per stuk. Bestellen kan via info@zilverenmaanvlinder.nl. Graag onder vermelding van je adres en contactgegevens.

Regelmatig verschijnt mijn magazine Gelukkig Hooggevoelig. Een ruim 60 pagina dik tijdschrift voor hooggevoelige kinderen en hun ouders. Het staat boordevol tips, verhalen, colums, inspiratie, vakantietips!, leefstijltips voor hooggevoelige kinderen en ouders, helende verhalen, ervaringsverhalen, gedichten, etc. Je kunt het voor 8.95 (excl. verzendkosten) via info@zilverenmaanvlinder.nl

De voelsprieten van Vlinder

Vlinder is een meisje van 9 jaar. Ze zit in groep 5 bij juf Natasja en de klas doet een aantal weken onderzoek naar insecten. Vlinder ontdekt dat mensen en insecten veel overeenkomsten hebben. We hebben allebei voelsprieten en een instinct, maar mensen noemen het zintuigen en gevoel. Ook leert Vlinder dat de zintuigen en het gevoel bij sommige kinderen net even ingewikkelder werken dan bij de meeste andere kinderen. Daardoor beleven zij de wereld een stuk drukker dan anderen en hebben ze vaak het idee dat niemand ze goed snapt. Vlinder is dolenthousiast over het thema, want ze begrijpt nu eindelijk waarom ze zich altijd anders heeft gevoeld dan andere kinderen. Ze ontdekt dat haar voelsprieten eigenlijk heel handig zijn voor haar, ze leert over haar eigen kwaliteiten, en voelt zich daardoor een stuk gelukkiger.

 

Vlinder ontmoet dolfijnen

Vlinder en Finn zitten in groep 5 bij juf Natasja. Ze zijn allebei erg gevoelig. Ze hebben soms een vol en druk hoofd en zien en horen alles om zich heen. En daar hebben ze ook wel eens last van!

Als ze na de vakantie een nare ochtend in de klas hebben omdat een paar kinderen zich verdrietig voelen en een aantal andere kinderen elkaar lopen te plagen en pesten, grijpt Vlinder in. Ze vertelt dat ze vaak dingen voelt die je niet kunt zien. Ze weet ook regelmatig dingen die eigenlijk helemaal niet kan weten. Hoe zit dat nu?

Er wordt in de regel maar weinig over gesproken, maar Vlinder voelt zich er heel verdrietig over. Ze snapt zichzelf niet goed meer.

Daarom gaat juf Natasja met de klas op onderzoek uit! Hoe zit dat nu precies met Vlinder en Finn? De kinderen komen er al snel achter dat het erg lijkt op hoe dolfijnen met elkaar praten. Daarom gaat de klas onderzoek doen naar de dolfijnen in hun onderwaterwereld. Ze gaan zelfs naar het dolfinarium waar Vlinder een heel bijzondere ontmoeting heeft.

De klas krijgt een heel bijzondere opdracht en Vlinder leert hoe ze haar gevoeligheid kan gebruiken als een kwaliteit zonder er last van te hebben!

 

De dromen van Vlinder

De klas van Vlinder heeft een nieuwe meester. Hij is streng en Vlinder moet wel even aan hem wennen. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk in de klas. Vlinder is onrustig, ze droomt veel en bijzonder, en ze heeft vaak buikpijn. Ook Finn heeft er last van. Ze komen er achter dat ze beiden een bijzonder boek hebben, waar ze veel steun aan hebben. En terwijl ze daarover zitten te praten, vertelt Finn ook dat hij bij een bijzondere meneer is geweest. De ‘gewone’ dokter kon namelijk niet vertellen waar Finn zijn buikpijn vandaan kwam. Daarom gaat Finn op bezoek bij een indianendokter. Deze meneer heeft een prachtige manier om hem te helpen. Finn is er dolenthousiast over en al gauw weet de klas waarover zij de komende weken willen werken: de wereld van de dromen en de gedachten. De klas leert hele deze keer wel heel bijzondere en waardevolle dingen. Meester Joep en zijn klas leren bovendien heel fijn samenwerken. Ook Vlinder gaat naar de indianendokter. Hij leert Vlinder van alles over dromen, totemdieren, medicijnen uit de natuur, reiki, de kracht van je gedachten, positief denken, en nog veel meer. De klas beleeft op deze manier weer allerlei waardevolle lessen met Vlinder. Maar het belangrijkste is dat Vlinder leert hoe ze van haar buikpijn afkomt.

Het is boek is een hele fijne krachtbron voor de gevoelige kinderen die last hebben van een druk hoofd, onverklaarbare pijntjes, hoofdpijn, buikpijn, eczeem, faalangst, enge dromen, nare gedachten en nog veel meer. Het boek biedt tal van praktische en nuttige oefeningen voor jong en oud om beter in je vel te zitten en in hun kracht te komen staan.

Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor pubers, ouders, en leerkrachten biedt het veel waardevolle informatie.

 

De ontdekking van mijn ware ik

Mariëlle Poland ontdekte tijdens haar studententijd dat ze meer voelt en weet dan anderen. Een nieuwetijdsmens, of hoogsensitief. Zo duidt men dat aan. De ziekte van haar moeder, haar werk in de wetenschap en de komst van haar hoogsensitieve kinderen zetten haar leven behoorlijk op z’n kop. In dit boek beschrijft ze hoe na vele jaren van strijd en eenzaamheid hare ware ik weer mag ontdekken. Zo gaat ze de strijd met de wetenschapper in haar aan en besluit een andere weg in te slaan: ze gaat aan de slag met haar innerlijk kind, laat haar gevoel weer spreken en vindt de weg naar zichzelf terug.

 

Gewoon jezelf zijn

Mariëlle Poland ontdekte tijdens haar studententijd dat ze meer voelt en weet dan anderen. Een nieuwetijdsmens, of hoogsensitief. Zo duidt men dat aan. Ze schreef al eerder over haar ontdekkingstocht hierin en in dit nieuwe boek beschrijft ze de waarde van ‘gewoon jezelf zijn’. Dat wil iedereen wel, maar hoe doe je dat als je zo sensitief bent? Dit boek bevat talloze praktische tips waarmee je kunt leren om in je eigen energie te komen en te blijven. Jezelf zijn is je eigen licht durven ontdekken en uitstralen: in je eigen huisje blijven. De symboliek van de vuurtoren omschrijft het prachtig!

 

Terug naar wie je echt bent

Terug naar wie je ECHT bent. Als…dan… Wat zou je doen…als… In mei 2017 ontdekt mijn vader dat hij een burn-out heeft en dat hij ernstig ziek is. Wat nu? Een mens wil niets liever dan overleven. Maar hoe pak je dat aan en wat kom je tegen tijdens processen als deze.

Een sterk groeiende groep mensen raakt al vanaf steeds jongere leeftijd de weg naar zichzelf kwijt. Burn-out, ziekte, chronisch moe, depressie, steeds maar zoekende zijn, het treft steeds meer mensen.

Dit boek is een leesboek, een werkboek, een dagboek en een boek met tal van handreikingen om jou te helpen om jezelf weer te resetten uit welke moeilijke situatie dan ook.