Kinderen

In mijn praktijk werk ik veelal met (hoog)sensitieve en beelddenkende kinderen. Kinderen met bijzonder goede voelsprieten!
Vaak hebben deze kinderen te maken met het volgende: boosheid, drukte, afstandelijk/verlegen, snel geïrriteerd, gespannen, moe, verdrietig, eenzaam, voelen zich anders dan anderen, angstig om onverklaarbare redenen, faalangstig, moeite met concentratie, klagen over een druk en vol hoofd, buikpijn, verlatingsangst, zien van dingen die anderen niet zien, onbegrepen voelen, sociale onhandigheid/sociaal emotioneel jong zijn, paniekaanvallen, veel vragen over de dood, of zit om een of andere reden niet lekker in zijn vel. Maar ik zie ook regelmatig kinderen met paranormale ervaringen.
Heeft jouw kind ook deze bijzondere voelsprieten? Is je kind erg gevoelig, hoogsensitief, begaafd, beelddenker? Heb je vragen over hoe je hiermee om kunt gaan? Neem dan een kijkje bij het aanbod hieronder. We kijken samen wat het beste bij jullie past. Wil je hier meer informatie over of wil je graag aan de slag samen met je kind? Neem dan even contact op.

Aanbod

Je bent goed zoals je bent! Helaas geloven heel veel kinderen dat niet van zichzelf. Als je niet gelooft dat je goed bent zoals je bent, dan zit je regelmatig even met jezelf in de knoop. Je bent zomaar boos, verdrietig, bang, vermoeid, (faal)angstig, eet slecht, je kunt je niet concentreren, voelt je gepest of eenzaam, je vlucht in je eigen wereld, je hebt onverklaarbare pijn, motorisch onhandig, je piekert, het is nooit goed genoeg voor je, je hoofd is zo druk en vol, etc. In één op één coaching leer ik kinderen in 4 – 7 bijeenkomsten om weer te gaan geloven in zichzelf. Ik leer ze dat ze hun hart mogen volgen en hoe je dat doet. Sensitieve kinderen hebben er veel baat bij om balans te vinden tussen hun gevoel en hun denken. Door de coaching leren ze zichzelf goed kennen, vinden ze rust, leren ze over hun kwaliteiten en komen weer in hun kracht te staan. We kunnen bovendien een focus maken (indien gewenst) op het oefenen van sociale vaardigheden, leerproblemen, het oplossen van angsten en tics, gedragsproblemen, en reduceren van faalangst. Deze begeleiding is uitermate geschikt voor intuïtieve, sensitieve, hoogbegaafde en beelddenkende kinderen.
Het is ook mogelijk om minder bijeenkomsten te plannen of zelfs maar. Tijdens de eerste afspraak spreek ik graag met je door welke hulp jullie het beste past en welke focus we kunnen maken. We werken in mijn praktijk onder andere met:

 • visualisaties en meditaties
 • reiki en kinesiologie
 • mindfullness
 • verhalen
 • we schrijven/tekenen verhalen waardoor je je prettiger voelt
 • we tekenen en kleuren
 • we maken en spelen affirmatiespelletjes
 • we leren over positief denken
 • we leren ‘anders leren’
 • we doen ontspanningsoefeningen en bewegingsspelletjes
 • we brengen je kwaliteiten in beeld en oefenen daarmee
 • we leren je aandacht richten en vasthouden
 • we leren over emoties en stress en hoe je daar het beste mee om kunt gaan
 • we leren over de wereld en hoe we ons daarin staande kunnen houden
 • we leren afstand te nemen van dingen die niet van ons zijn, we leren prikkels doseren
 • we leren lekker in ons lijf te zitten
 • we maken je hoofd leeg en richten het handig voor je in!
 • oefeningen uit sociale vaardigheidstraining

De investering is 75 euro per sessie, inclusief 21% btw. De sessies vinden op afspraak plaats. Een sessie duurt 45 minuten.
Er wordt per 15 minuten gefactureerd. Het berekende tarief is gebaseerd op de behandeltijd en de geïnvesteerde tijd waar je als cliënt geen zicht op hebt; de sessievoorbereiding, de verslaglegging en de voortdurende professionalisering en de daaraan verbonden kosten. Door middel van literatuurstudie, training, na- en bijscholing blijf ik up to date.

Bushcraft voor kinderen!

Is jouw kind ook op zijn of haar best als het gewoon lekker buiten kan zijn? Kan het daar als Pippi zijn? In, met en van de natuur: spelen, werken, groeien en genieten. Mag jouw kind meedoen met onze bushcrafts? Een middag die in het teken staat van bezig zijn met vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven, leren om in de natuur te ZIJN, op een voor jou zo aangenaam mogelijke manier! Puur zijn, authentiek, echt zijn. Jij als je ware zelf! Dat doen kinderen het allerliefste! We doen deze middagen hele leuke dingen samen.

We starten om 13.00 uur met een frisse neus en een heldere geest. Wat doen we bijvoorbeeld? We gaan wandelen met al je zintuigen. We zoeken kriebeldiertjes, bekijken ze van heel dichtbij met loep en microscoop en speuren met zoekkaarten. We proeven uit de natuur. We speuren naar sporen en leren over dierentaal. We leren het weer voorspellen, klimmen in bomen, maken een hutten, vlotten, we vlechten een natuurarmband of vlechten (mandjes) met wilgen. En zo komt er nog veel meer langs! We sluiten de middagen af tussen 16.30 en 16.45 uur met het maken van een kampvuur en het roosteren van broodjes, knakworsten en marshmallows. In de lente en zomer gaan we aan de slag met de bbq!

De investering in deze middagen is 50 euro per kind. De bushcrafts worden begeleid door Mariëlle en meester en bioloog Alex. We verheugen ons op een onvergetelijke bushcraft avonturen! Je kunt je kind(eren) opgeven via info@zilverenmaanvlinder.nl

Elke maand doen we andere activiteiten, met een ander thema. Bij ‘actueel’ kun je de meest actuele info hierover vinden.

Anders leren leren

Kinderen die op school vastlopen, achterlopen of hun leerstijl niet goed kunnen ontwikkelen, beelddenkend, of dyslectisch zijn, of moeite hebben om op school te laten zien wat ze in zich hebben, geef ik in mijn praktijk bijles. Hierdoor krijgen ze zicht op wat voor hen de makkelijkste manier van leren is, zodat ze stoppen met onderpresteren. Hoogsensitieve leerlingen leren anders dan andere kinderen. Dat vraagt niet om meer oefening, maar om andere oefening en daar kan ik je bij helpen!
De investering is 75 euro per sessie, inclusief 21% btw. De sessies vinden op afspraak plaats. Een sessie duurt 45 minuten.
Er wordt per 15 minuten gefactureerd. Het berekende tarief is gebaseerd op de behandeltijd en de geïnvesteerde tijd waar je als cliënt geen zicht op hebt; de sessievoorbereiding, de verslaglegging en de voortdurende professionalisering en de daaraan verbonden kosten. Door middel van literatuurstudie, training, na- en bijscholing blijf ik up to date.

 

Readings

Heb je een kleinschalige vraag over je kind of jezelf en wil je daar graag een concreet, inzicht in? Dan kunnen we een afspraak maken voor een reading. Deze kan in de praktijk, telefonisch of op schrift /mail gegeven worden.
Een reading gaat over het lezen van energie. Iedereen bestaat uit energie en heeft energie om zich heen. Meestal ben je je niet volledig bewust van deze energie, maar je slaat er wel allerlei informatie in op. In je energie zit dus veel informatie. In een reading maak ik contact met jouw energie en jouw informatie. Ik beschrijf wat er zichtbaar is in jouw energie, over wat er nu essentieel is voor je. Het doel is om meer zicht te krijgen in jezelf en vraagstukken, en het verkrijgen van inzichten in bepaalde stukken. Het lezen van energie kan op afstand plaatsvinden.

Helende verhalen

Kinderen zijn vaak gek op verhalen. Om zelf te lezen of om naar te luisteren. Verhalen nemen je mee in een andere wereld waarin alles mogelijk is. Verhalen hebben ook altijd bestaan. Mensen vertellen elkaar al eeuwen lang verhalen. Een verhaal is eigenlijk een wijze les die je kunt gebruiken in je dagelijks leven. Je verbeeldingskracht wordt aangesproken door het verhaal en dat vertaal je, bewust of onbewust,  naar de concrete werkelijkheid en diezelfde werkelijkheid gaat dan meer tot je spreken. Vaak op momenten dat je het helemaal niet verwacht. Symbolen dragen iets van de wijsheid in zich die mensen al eeuwen lang bij zich dragen en ontwikkelen.
Heeft je kind moeite met veranderingen, verlatingsangst, jaloezie, verlies van een dierbare, anders zijn dan anderen, voedselallergie, hoogsensitiviteit, drukte, spanning, andere mensen of kinderen, of angsten? Of merk je dat er ‘iets’ is, maar kom je er niet uit? Boosheid, driftbuien, moeilijk samen spelen, ontroostbaar zijn, slaapproblemen, niet open staan voor contact, vaak buikpijn (zonder medische oorzaak), pesten? Een helend verhaal kan je kind wellicht ondersteunen.
Twijfel je of een helend verhaal iets voor jouw kind is? Neem dan even contact op. De investering in een helend verhaal is 75 euro, inclusief 21% btw.